Rastusa

Domaci Filmovi

1 na 1 / 2002

Uloge: Vuk Kostic, Srdjan Todorovic, Paulina Manov

Poremećeni sustav vrijednosti i nezahvalno odrastanje među betonskim blokovima zgrada natjeralo glavnog junaka, kojeg glumi Vuk Kostić, da uz pomoć streljaštva, sporta kojim se bavi, uvede pravdu i kazni sve ljude koje krivi za raspad svoje obitelji.

Apsolutnih Sto / 2001

Uloge: Bogdan Diklic, Srdjan Todorovic i Vuk Kostic

Apsolutnih sto je srpski film napravljen 2001. godine u režiji Srdana Golubovića. Glavni junak Saša Gordić (Vuk Kostić) je talentovani strelac koji je krenuo stopama starijeg brata Igora Gordića (Srđan Todorović), juniorskog prvaka Evrope u streljaštvu 1991. Međutim, Igor je dobrovoljno otišao u rat u bivšoj Jugoslaviji, iz kog se vratio kao zavisnik od droge.

Atomski zdesna / 2014

Uloge: Branko Djuric, Goran Navojec, Hristina Popovic, Isidora Simijonović, Milos Samolov, Milutin (Mima) Karadzic, Mira Banjac, Natasa Janjic, Srdjan Todorovic, Tanja Ribič i Zoran Cvijanovic

"Ništa na ovom svetu nije besplatno, osim sira u mišolovci", kaže jedan od menadžera prodaje, gledajući porodice iz svih krajeva bivše Jugoslavije koje su došle na letovanje u rizort na Jadranu. Letovanje je besplatno uz uslov da se prisustvuje "seansi" prodaje u sistemu "time-share" koji podrazumeva da se kupuje ograničeno vreme za korišćenje apartmana na period od 99 godina. Beograđanin Mladen je najuspešniji u ekipi prodavaca iz čitavog regiona, šarmantan i bez skrupula. Glavni menadžer prodaje, Metod, dodeljuje Mladenu "nemoguće" klijente – Omera, bivšeg ratnog veterana iz Bosne i njegovu ženu Maju.

Balcancan / 2005

Uloge: Vlado Jovanovski, Adolfo Margiotta, Zvezda Angelovska i Branko Djuric

Pedesete su godine, mjesto radnje je Makedonija, kao što se većina vas sjeća, tadašnja jedna od jugoslavenskih republika. U početnom filmskom flash-backu pratimo dva sitna kradljivca, švercera Serafima i Vitomira. Po zakonu malih i velikih dvojac se ubrzo našao pod okriljem velikoga šefa, Šefketa Ramadanija (Branko Ðurić) za kojeg su obavljali svakakve kriminalne rabote.

Balkanski spijun / 1984

Uloge: Bora Todorovic, Danilo Bata Stojković, Mira Banjac i Sonja Savic.

Balkanski Špijun (1984) Bivši informbirovac Ilija dobije poziv iz milicije. Inspektor mu traži informacije o podstanaru koji je dugo radio u Parizu, a sada hoće da otvori krojačku radnju. Iako u miliciji ne saznaje ništa konkretno, Ilija odluči da na svoju ruku ispita slucaj: kupi foto-aparat, magnetofon, dvogled… Ženu uverava da je podstanar špijun i počinje da ga prati. Njegova paranoja se iz dana u dan razvija. Kad zaključi da će ga "razbojnici" ubiti jer sve zna, okuje kuću rešetkama, kupuje psa, naoružava se i najzad poziva brata koji mu svesrdno pomaže u "raskrinkavanju" neprijatelja.

Belo odelo / 1999

Uloge: Bogdan Diklic, Bojana Maljević, Branimir Brstina, Danilo Bata Stojković, Dragan Nikolic, Katarina Gojkovic, Lazar Ristovski, Nebojsa Milovanovic, Nenad Stojmenovic, Nikola Kojo, Slobodan Boda Ninkovic, Sonja Kolacaric, Velimir Bata Zivojinovic i Zoran Cvijanovic.

Belo odelo je napravljen 1999. godine u režiji Lazara Ristovskog. Glavne uloge tumače Lazar Ristovski, Radmila Šogoljeva i Dragan Nikolić. Film je bio kandidat za Oskara, za najbolji film van engleskog govornog područja za 1999. godinu.

Bice Bolje / 1994

Uloge: Dragan nikolić, Maja Sabljić, Slobodan Ninković, Branka Katić i Olivera Marković

Sudbina je udesila da im životna investicija, kafić "Biće bolje", sudskom odlukom pripadne po pola. I tako se u kafiću prelamaju razne sudbine, život sa smešnim i ružnim dogodovštinama kao u porodici, dok se jednoga dana ne pojave i neizbežni "reketaši". Događaji koji slede udružiće ponovo supružnike i njihovu "klijentelu" u borbi protiv "reketaša" i dilera.

Braca po materi / 1988

Uloge: Bogdan Diklic, Branko Cvejić, Dragan Bjelogrlic, Irfan Mensur, Mira Furlan, Petar Bozovic, Slavko Stimac, Slobodan Boda Ninkovic, Sonja Savic, Vesna Trivalic, Vojislav Voja Brajovic i Žarko Laušević.

Isprovociran, Veselin na maturskoj večeri ubija svog vršnjaka. U zatvoru dobija pismo od polubrata, političkog emigranta iz Austrije. Počinje dopisivanje i polubrat mu priča o Dalmatinskoj zagori tridesetih godina kada je rođen iz braka Vranke i Antiše, koji se 1941. godine pridružuje ustašama i gine. Posle rata majka se udaje za prvoborca iz srpskog sela i rađa Veselina, a njega i dalje prati obeležje sina ustaše.

Broj 55 / 2014

Uloge: Goran Bogdan, Marko Cindrić, Alan Katić, Darko Milas, Jan Kerekeš, Slaven Knezović, Asim Ugljen, Marko Jelić i Samir Vujčić.

Radnja filma temelji se na istinitom događaju uoči jeseni 1991. godine u selu Kusonje, blizu Pakraca. Mala skupina hrvatskih vojnika odlazi u ophodnju improviziranim oklopnim vozilom vlastite izrade. U Kusonjama upadaju u zasjedu, njihovo vozilo je onesposobljeno, a oni su prisiljeni sakriti se u obližnju kuću koja nosi kućni broj 55, po čemu je film dobio naslov. Njihov otpor udruženim snagama pobunjenih Srba, JNA i srpskih specijalaca traje gotovo 24 sata, a usporedno film prati napore njihovih suboraca da ih izvuku iz okruženja.

Bulevar revolucije / 1992

Uloge: Bojana Maljević, Branislav Lečić, Miralem Zupčević, Miroljub Lešo, Olivera Marković, Dušan Janičijević, Anita Mancic, Dragan Petrovic, Uliks Fehmiu, Marija Savatic, Faruk Begolli i Haris Burina

Na Bulevaru revolucije, koji u sebi spaja različite elemente Orijenta i Europe, živi iskusni policajac (Miralem Zupčević) zajedno sa svojom kćerkom Biljanom (Bojana Maljević). Njih dvoje žive složno i skladno dok se ona ne zaljubi u sumnjivog mladića Dragana (Branislav Lečić), istaknutog člana kriminalnog podzemlja.

Crni Gruja i kamen mudrosti / 2007

Uloge: Bogoljub Mitić, Boris Milivojevic, Dragan Gagi Jovanovic, Marinko Madzgalj, Nenad Jezdic, Nikola Kojo i Petar Bozovic.

Dok je turska imperija spremala vojni odgovor na ustanak Srba, svakodnevno su rasli konflikti oko vlasti između Karađorđa (Nikola Kojo) i narodnih prvaka. Od najveće važnosti je bilo povući prave poteze, a za to je potrebna mudrost. Uz pomoć vračare Karađorđe saznaje da, po legendi, negde u brdima postoji kamen mudrosti, od kojeg, kada tri puta udariš glavom o njega, postaneš mudriji. Zato angažuje svog rođaka Crnog Gruju (Nenad Jezdić), s pomoćnicima Čedom Veljom (Marinko Madžgalj) i Boletom (Boris Milivojević), da mu pronađe taj čudotvorni kamen. Crni Gruja nalazi kamen i, uveren da se od njega stvarno postaje mudriji, odlučuje, naravno, da napravi biznis. Kako se stvari dalje odvijaju, kamen zaista donosi mnogo koristi, ali i neočekivane obrte, što Gruji počinje da stvara velike nevolje.

Crvena zemlja / 1975

Uloge: Dragomir Bojanić Gidra, Ljubiša Samardžić, Zoran Cvijanović, Dragana Borković i Vladan Holec.

Godine 1941. partizani oslobađaju Užice, Čačak i vode borbu za Kraljevo. Nijemci, u cilju osvete, vrše genocid: streljaju 6.000 građana Kraljeva. Poznati film Torija Jankovića govori o nezaboravnoj godini 1941. kada partizani oslobađaju Užice, Čačak i vode borbu za Kraljevo. Nijemci, u cilju osvete, vrše genocide streljajući šest tisuća građana Kraljeva.

Cvjetni trg / 2012

Uloge: Dražen Kühn, Dragan Despot, Mladen Vulić, Anja Šovagović-Despot, Matija Prskalo, Marija Škaričić, Inge Appelt, Mirjana Majurec, Natalija Djordjevic, Slaven Knezović, Goran Grgić, Ivica Zadro

Radnja Cvjetnog trga smještena je u današnje vrijeme, a priča se vrti oko prosječne zagrebačke obitelji koja se spletom okolnosti nađe na udaru kriminalnog podzemlja te njihovim naporima da se izvuku iz ralja mafije.

Cekaj me ja sigurno necu doci / 2009

Uloge: Branislav Trifunovic, Danica Maksimovic, Gordan Kicic, Jelena Djokic, Josif Tatic, Ljubomir Bandovic, Milica Mihajlovic, Milos Samolov, Mirjana Karanovic, Nebojsa Radosavljevic, Petar Bozovic, Radoslav Milenkovic, Tanja Pjevac i Vanja Ejdus

Alek je očajan jer ga je nakon trogodišnje veze ostavila Teodora. Pati, bezvoljan je, patetičan, stalno spominje samoubojstvo, ne miri se s tim da je veza gotova. Ima svakodnevne ispade samosažaljenja kod svog prijatelja Baneta. Usprkos Banetovim savjetima, Alek i dalje zove Teodoru koja se u međuvremenu zaljubila u Nemanju. Problem je u tome što se Nemanja nije zaljubio u nju, već u Marinu, nekoliko godina mlađu djevojku. Nažalost, Marina nije zaljubljena u njega, nju jako privlači Alekova "depresija". Ona ne zna da je razlog njegovom "šarmu očajnika" brodolom s Teodorom, već misli da je Alek takav sam po sebi.

Citulja za Eskobara / 2008

Uloge: Boris Komnenic, Boris Milivojevic, Ljubinka Klaric, Marko Zivic, Nenad Jezdic, Nikola Simic, Rene Bitorajac, Seka Sabljić, Vojin Cetkovic i Zijah Sokolovic.

Gandi je kriminalac, odmalena predodređen za negativca. Upoznaje Lelu, zagonetnu devojku, u koju se zaljubljuje. Istog dana kada Gandi ubije kriminalca koga zovu srpski Eskobar dva narkofila i neradnika, Dejan i Baki, daju čitulju pravom Eskobaru. Policija započinje istragu. Nije im jasno ko je, do đavola, ta nova devojka u njegovom društvu, osoba o kojoj nemaju nikakvih podataka. Gandijevi pajtaši takođe počinju da sumnjaju u Lelu, jer je jasno da ih je neko odao, s obzirom na to da niko od njih nije dao čitulju. I oni pokreću istragu za svoj račun. Ko je dao čitulju i ko je uopšte Lela? Situacija se komplikuje i obrće u neverovatnom smeru.

Decko koji obecava / 1981

Uloge: Aleksandar Bercek, Branislav Lecic, Dara Džokić, Rade Markovic, Slobodan Aligrudić i Velimir Bata Zivojinovic.

Slobodan je uzoran mladić kako od njega očekuju njegovi ugledni i situirani roditelji. Dobar je student, ima devojku kojom će da se oženi jer je iz "prave" porodice, dok ga jednoga dana verenica, u nastupu ljubomore, ne udari veslom po glavi… Kao da mu je to i bilo potrebno, Slobodan postaje slobodan, baca se naglavačke u svet bez obaveza, u svet panka i roka, toliko različit od onoga u kojem se do tada kretao. I u tom svetu on ima uspeha. To traje do trenutka kad padne sa motora koji je sastavni deo novog života. I to opet na glavu… Oni koji ga neguju su iz sveta iz kojeg je otišao. Taj ga isti svet vodi pred oltar i sve je opet po starom.

Djavolja varos / 2010

Uloge: Danica Ristovski, Goran Jevtic, Lazar Ristovski, Lena Bogdanovic, Nebojsa Milovanovic, Slavko Stimac, Uros Jovcic i Vlastimir Vlasta Velisavljević.

Đavolja varoš je srpski film iz 2009. godine po scenariju i u režiji Vladimira Paskaljevića. Film o ljudima koje vode osnovne ljudske potrebe – instinkti, opsesije, ambicije, strahovi i frustracije. Skup različitih likova čiji se putevi ukrštaju u jednom danu. Siromašna desetogodišnja devojčica Jelena, koja pokušava da priušti sebi tenisku opremu po cenu toga da trpi maltretiranje i ponižavanje ohole Ivane, ćerke bogate prostitutke. Bogati tinejdžer Ciril, koji ne može da kupi ljubav. Ne može da prihvati činjenicu da ga je devojka Natalija ostavila i postaje agresivan.

Dobro jutro komsija / 2013

Uloge: Mirela Predojević, Aleksandar Stojković i Željko Kasap

Pitka i iskričava komedija, prepuna krajiškog humora na temu međususjedskih odnosa. Kako se običaj pomirenja novih prijatelja pretvara u dramu, a u središtu priče su dvoje ljudi u poznim godinama između kojih se dešava ljubav na prvi pogled. Sve se komplicira onog trenutka kada Mile upada u nevolje jer se njegova majka ne slaže sa majkom njegove izabranice.

Dobro ustimani mrtvaci / 2005

Uloge: Admir Glamočak, Boro Stjepanović, Emir Hadzihafizbegovic, Haris Burina, Irena Micijevic, Lazar Ristovski, Miralem Zupčević, Tarik Filipović, Tatjana Šojić i Žan Marolt.

Ovo je sugestivna priča o životima nekoliko građana Sarajeva, koji se susreću tokom jednog dana, preklapajući živote jedni drugih, izazivajući i mijenjajući ih. Nakon bizarnog prologa u lokalnoj mrtvačnici, gdje se dva mrtvozornika klade na koliko leševa će imati toga dana, fragmentarno struktruirana priča nas uvodi u apokaliptični svijet različitih postratnih karaktera od kojih svi pokušavaju dostići svoje privatne vizije snova – bosanskih snova. Dobro uštimani mrtvaci je film o ljudima koji su samo jedan korak do postizanja svojih snova. Ruždija Kučuk je biznismen koji pokušava privatizirati i oživjeti staru željeznicu. On simbolizira nade Bosanaca i njihove često osujećene napore za napretkom. Mladi Rijad, nesretni demobilizirani vojnik, odlazi s ovog svijeta padom sa krova zgrade.

Do koske / 1996

Uloge: Lazar Ristovski, Nikola Djuricko i Nebojsa Glogovac

Na prvi pogled akcija slična novijim surovim americkim akcionim filmovima, međutim, Slobodan Boban Skerlic (ale aleee, Boban Skerlić reditelj!) je odradio surovi i realisticniji film. Glavni lik, Mali (Nikola Đuričko), nije pozitivan lik. Ameri to umeju, da od kriminalca naprave dobrodušnog tipa koji se eto, slučajno našao u lošem društvu ali radi praktično pravedne Robin-Hudovske akcije. Ovde to nije. Mali recimo ubija ženu koja prodaje sladoled, hladno, bezosećajno (evo mrdnuo sam se). Likovi su ogoljeni "do koske". Jeste Kovač (Laza Ristovski) najveći negativac, ali niko nije nevin. I taj najgori, Kovač, na kraju prakticno jedini ostaje živ i iz masakra izvlači korist. Otvoriće Diznilend. Do koske.

Doktor Mladen / 1976

Uloge: Ljuba Tadić, Pavle Vujisić, Ljubiša Samardžić i Husein Čokić

Doktor Mladen Stojanović (Lj. Tadić), liječnik iz Prijedora, vođa je pobunjenika na Kozari i vrlo karizmatična ličnost koja je uspjela okupiti mnogo seljaka iz okolnih mjesta. Za spas Kozare od naprijateljskih postrojbi, on organizira veliku obranu u kojoj sudjeluje više tisuća ljudi, a sam predvodi onu najjaču. Njegov način ratovanja urodi plodom, jer uz sva nastojanja, neprijatelj nikako ne može uloviti takozvanog "Crvenog doktora". Međutim, ne samo da će u borbama poginuti mnogo ljudi, već će se pokazati da je jedan od doktorovih povjerljivih ljudi opasni izdajnik spreman na sve...

Dorucak s djavolom / 1971

Uloge: Velimir Bata Zivojinovic, Mira Stupica, Dragomir Bojanic-Gidra i Vladan Zivkovic

Poslijeratna priča o propasti vojvođanskog sela za vrijeme velike poplave 1947. godine. O ljudima, njihovim sudbinama, stradanjima, ljubavi i smrti.

Dosije 128 / 1998

Uloge: Goran Sultanovic, Ivan Bekjarev, Jasmina Avramović, Miodrag Krivokapić i Miodrag Radovanovic.

Dokumentarna televizijska drama "Dosije 128" pesnika i dramskog pisca Velimira Lukića inspirisana je istinitim događajima o političkoj aferi koja je početkom šezdesetih godina prošlog veka uzdrmala tadašnju partijsku nomenklaturu u Jugoslaviji. Reč je o tajnom praćenju i prisluškivanju predsednice republičkog i saveznog Saveta za kulturu koja je bila optužena za "ljubavnu aferu" sa devetnaest godina mlađim pesnikom i pod optužbom za "nemoral" uhapšena i izvedena pred partijsku komisiju. Njen suprug tadašnji visoki partijski funkcioner platio je cenu njenog "greha" gubitkom funkcije.

Drug crni u Nobu / 2009

Uloge: Boris Milivojevic, Dragan Gagi Jovanovic, Dubravka Jovanovic, Lena Bogdanovic, Marinko Madzgalj, Marko Zivic, Nenad Jezdic, Nikola Kojo, Slobodan Boda Ninkovic i Srdjan Miletic.

April 1941. Srbija je porobljena i rasparčana. U trenutku kada su joj "silom oduzete teritorije", kada joj je flagrantno prekršen "teritorijalni integritet i suverenitet", kada Evropa pod dominacijom Nemačke "na silu uvodi svoja pravila u Srbiju", u Beogradu se rađa pokret otpora. Rodoljubi različitih shvatanja o borbi za dobrobit naroda pokušaće da okupatoru pomrse račune. Pored nacionalizma, patriotizma i komunizma pojaviće se i ideje o ličnoj koristi i bogaćenju. To je milje u kome će biti smešteni potomci dobro poznatih likova iz prethodnih serijala o Crnom Gruji. Ko su patriote, a ko izdajnici; ko nas vodi napred, a ko vuče nazad; oko čega se sve delimo i ima li šta što nas spaja takođe su teme koje ćemo pretresati u ovom serijalu.

Drzanje za vazduh / 1985

Uloge: Marko Vojnović, Slavko Štimac, Velimir 'Bata' Zivojinovic i Dragomir Bojanić Gidra

Topla lirska priča o ljubavi i nesporazumima, sećanjima i dečačkim snovima. Kroz priču se sagledaju sva lepota i čistota nežnih duša, prvi posleratni dani, dani poleta, entuzijazma i nevinosti. Priča o ratnom siročetu koje se seća prvih poratnih dana, svog boravka u domu za ratnu siročad, svojih vaspitača, drugova, a najviše svoga 'jedinog brata'. To je u isto vreme priča o ljubavi i nesporazumima, o dečačkim snovima kroz koje se sagledava sva lepota i čistota dečjih duša, kao i prvi posleratni dani poleta i izgaranja.

Dva sata kvalitetnog programa / 1994

Uloge: Branislav Zeremski, Dragan Bjelogrlic, Dragan Gagi Jovanovic, Milorad Mandic Manda, Nikola Kojo, Nikola Pejakovic i Zoran Cvijanovic.

"Dva sata kvalitetnog TV programa" je srpski TV-film iz 1994. godine koji je režirao Srđan Dragojević. U filmu učestvuju mnoge muzičke zvezde iz bivše Jugoslavije. Film prikazuje devedesete godine, najviše kroz odnos turbo-folka, dizelaša i rokenrola. Srbija okovana ratom, sankcijama i kriminalom! Ali, ako očekujete da ovde nađete "klasičnu kuknjavu i socijalu" – bežite što dalje od ovog filma!

Falsifikator / 2013

Uloge: Bogdan Diklic, Boris Komnenic, Branka Katic, Dragan Petrović Pele, Emir Hadzihafizbegovic, Goran Navojec, Miodrag Miki Krstović, Momo Pićurić, Natasa Markovic, Radko Polič, Sergej Trifunovic, Svetozar Cvetkovic i Tihomir Stanić.

Priča u ovom filmu počinje 1968. godine, na početku kraja komunizma. Njen glavni junak Anđelko apsolutno veruje u Jugoslaviju i neizmerno voli njenog vlasnika, Josipa Broza. Iako i sam falsifikator, Anđelko je najnaivniji od svih žitelja te zemlje, koja upravo počinje da podrhtava na lažnim temeljima. Anđelko, jednostavno, ne može ni da zamisli da u tom idealnom svetu postoji neka greška. Baveći se i sam sitnim doradama tog savršenog sveta, on falsifikuje diplome. Radi to bez nagrade i iz čistog osećanja da svako treba da bude srećan. Anđelko, međutim, "od drveta ne vidi šumu", tj. ne shvata da i sam živi u jednom ogromnom falsifikatu koji se zove Jugoslavija.

Gde cveta limun zut / 2006

Uloge: Dragan Nikolic, Goran Danicic, Ivan Bosiljcic, Milenko Zablaćanski, Milica Milša, Miodrag Radovanovic, Petar Kralj i Zoran Cvijanovic.

Gde cveta limun žut je Dokumentarni film u produkciji Košutnjak filma o jednoj od najvećih tragedija srpskog naroda – povlačenju na ostrvo Krf za vreme Prvog svetskog rata. Snimljen je 2006. godine. Ovo povlačenje je još poznato kao Albanska golgota. Sa scenarijem Milovana Vitezovića, a režiran od strane Zdravka Šotre i sa Draganom Nikolićem kao pripovedačem, film vodi 95 minuta kroz dešavanja koja su dovela do povlačenja srpske vlade, vojske i naroda na ostrvo Krf. Film je sniman je na lokacijama u Srbiji, Albaniji i Grčkoj.

Gluvi barut / 1990

Uloge: Boro Stjepanović, Branislav Lecic, Enver Petrovci, Marko Nikolić, Milan Štrljić, Mira Furlan, Mustafa Nadarević, Radko Polič i Svetozar Cvetkovic.

Pričа o jednom srpskom selu visoko u bosаnskim plаninаmа čiji su se stаnovnici, usred rаtnog metežа, nаšli nа udаru dve ideologije, između četnikа i pаrtizаnа. Predstаvnici te dve ideologije su pаrtizаnski komesаr Špаnаc i bivši krаljevski oficir Rаdekić. Špаnаc je indoktrinirаni fаnаtik, nosilаc idejа kojimа želi dа promeni svet ne pitаjući zа žrtve, а Rаdekić je reаlni poznаvаlаc situаcije, čovek iz tih krаjevа koji pokušаvа dа sаčuvа nаrod, mаkаr i po cenu sopstvenih ideаlа. Špаnаc u Rаdekiću vidi uzroke ogorčenog otporа koji seljаci pružаju novoj ideologiji.

Guca / 2006

Uloge: Mladen Nelevic, Nenad Okanović i Olga Odanović.

Tinejdžerka Julijana, ćerka najvećeg belog trubača u zemlji – Sačma Trandafilovića, zaljubljena je u svog vršnjaka Romea, perspektivnog trubača iz ciganskog orkestra "Sandokanovi tigrovi". Sačmo neće ni da čuje za njihovu ljubav. Učiniće sve da ih razdvoji, jer ne želi nekog drugačije boje kože pored svoje ćerke. Ipak, pošto je i sam dobio nadimak po legendarnom Luju – Sačmu Armstrongu, o kome nikad nije razmišljao kao o nekom ko je crnac, primoran je da pred velikim rodbinskim skupom obeća da će svoju ćerku Julijanu pustiti za Cigana ako ga ovaj pobedi na velikom Saboru trubača u Guči.

Hadersfild / 2007

Uloge: Damjan Kecojević, Goran Šušljik, Josif Tatic, Miki Manojlovic, Nebojsa Glogovac, Seka Sabljić i Vojin Cetkovic.

Rаšа (Gorаn Šušljik) je 30-godišnjаk koji živi sа ocem (Josif Tаtić), penzionisаnim аlkoholičаrem, u mаlom grаdu u Srbiji. Jedvа sаstаvljаjući krаj sа krаjem, dаje privаtne čаsove književnosti tinejdžerkаmа i vodi emisiju nа lokаlnom rаdiju. Njegov komšijа Ivаn (Nebojšа Glogovаc), u mlаdosti perspektivаn džudistа, prošаo je kroz seriju psihotičnih epizodа i lečenjа u mentаlnim institucijаmа, pre nego što se konаčno krstio u Prаvoslаvnoj crkvi. Rаšinа novа učenicа Milicа (Suzаnа Lukić) je lepа, energičnа, otvorenа, i ujedno i njegovа trenutnа devojkа. Dule (Vojin Ćetković) vodi mаgаcin švаjcаrskih slаtkišа i uvrtio je sebi u glаvu dа je jаpi (mlаd i аmbiciozаn). Monotoniju njihovih životа prekidа dolаzаk njihovog školskog drugаrа Igorа (Dаmjаn Kecojević), koji već 11 godinа živi u Hаdersfildu, u Engleskoj. Uveče se svi sаstаju kod Rаše, i ono što isprvа izgledа kаo veselo okupljаnje pretvаrа se u emotivni urаgаn sećаnjа, gorčine, smehа, besа i potrаge zа smislom.

Hajde da se volimo 1 / 1989

Uloge: Lepa Brena, Emir Hadžihafizbegović, Lazar Ristovski, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Jova Radovanović, Ivana Žigon, Josif Tatić, Predrag Ejdus, Semka Sokolović, Bogdan Diklić, Slobodan Ninković, Aljoša Vučković, Gorica Popović, Mima Karadžić, Milan Štrljić, Eva Ras i Rahela Ferari

Hajde da se volimo je jugoslovenski film iz 1987. godine, koji je režirao Aleksandar Đorđević. Film je beleži bioskopsku posetu od 1 000 000 gledalaca U filmu se govori o popularnoj pevačici, Lepoj Breni i njenom orkestru "Slatki greh", o njihovim doživljajima na jednoj od mnogobrojnih turneja po Jugoslaviji.

Hajde da se volimo 3 / 1989

Uloge: Bata Paskaljevic, Boro Stjepanović, Dragomir Bojanić Gidra, Lepa Brena, Milan Štrljić, Milutin (Mima) Karadzic, Svetislav Goncić i Velimir Bata Zivojinovic.

Treći i poslednji deo iz Hajde da se volimo serijala! Australijanac jugoslovenskog porekla dolazi u Jugoslaviju da oženi Lepu Brenu. Dva dokona mladića odlučuju da tu svadbu onemoguće što dovodi do niza zapleta na putovanjima kroz našu zemlju i izvan nje. Rasplet pokazuje da je organizovana svadba Lepe Brene bila prevara jednog čoveka koji je, u nastojanju da zaradi sto hiljada dolara, poturio lažnu Brenu

Halimin put / 2012

Uloge: Alma Prica, Mijo Jurišić, Olga Pakalovic, Daria Lorenci, Minka Muftić, Gordana Gadzic, Izudin Bajrovic, Miraj Grbić, Mustafa Nadarević, Aldin Tucić, Miodrag Krivokapić i Dejan Aćimović

Film o ratu, ljubavi i majčinstvu koji je osvojio nagradu publike na ovogodišnjem Pulskom festivalu, dirljiva drama o ženi koja pokušava pronaći svog nestalog sina. Nakon rata u Bosni, dobroćudna muslimanka Halima (Alma Prica) iz Bosanske Krajine traži posmrtne ostatke svog muža i sina jedinca koji su likvidirani. Koristeći DNK analizu, Komisija za nestale uspjela je identificirati ostatke njena muža, ali nikako ne mogu pronaći njenog sina. Da bi ga pronašla, Halima mora prvo pronaći svoju davno odbjeglu nećakinju koju nitko nije vidio više od dvadeset godina, nakon što je imala vezu s mladićem druge vjere.

Hiljadarka / 2015

Uloge: Branislav Trifunović, Aida Bukva, Nikola Kojo, Goran Kostic, Moamer Kasumović, Milutin Karadžić, Slaven Knezovic i Armin Omerovic

Mladić Atif Kurtović (Trifunović) prvi put u životu silazi u rudarsku jamu kako bi nastavio tačno tamo gde je njegov sada penzionisani otac stao i postaje rudar-udarnik. Međutim, njegova sudbina se ubrzo u potpunosti menja kada bude izabran za lice koje će krasiti najvredniju novčanicu u državi, novčanicu u iznosu od hiljadu dinara.ako će se Atif ubrzo naći na putu za Beograd gde će ga Titov lični fotograf (Pervan) uslikati i tako postaje deo istorije.

Igmanski mars / 1983

Uloge: Aleksandar Bercek, Branislav Lecic, Milan Štrljić, Milutin (Mima) Karadzic, Nikola Kojo, Partizanski filmovi, Slavko Stimac, Tihomir Arsić, Velimir Bata Zivojinovic i Žarko Laušević.

Decembra 1941. godine, dok nemacke trupe nadiru ka Moskvi i Lenjingradu, u malom mestu Rudo, u Bosni, formirana je Prva proleterska brigada, prva regularna jedinica NOV. Jedno od njenih prvih velikih iskusenja je Igmanski mars. Krajem januara 1942. brigada se na Romaniji nasla u okruzenju jakih nemackih snaga. Stab brigade donosi odluku da se izvrsi rizican, ali jedino moguc pokret. Proci pokraj samog Sarajeva, pa preko planine Igman, prema oslobodjenom gradu Foci, gde se probio vrhovni stab sa Titom .

Ivkova slava / 2005

Uloge: Anica Dobra, Branimir Brstina, Domaci filmovi 2005, Dragan Bjelogrlic, Dragan Nikolic, Milorad Mandic Manda, Natasa Ninkovic, Nikola Djuricko, Nikola Kojo, Srdjan Todorovic i Zoran Cvijanovic.

Ova priča Stevana Sremca dešava se u Nišu, krajem devetnaestog veka, u smiraj burnih istorijskih dešavanja koja su dovela do konačnog oslobođenja južnih srpskih krajeva od viševekovne turske okupacije. Napredni, Zapadu okrenuti, Kralj Milan Obrenović, uspeo je nekako da ukrca napaćeni srpski narod u veliki evropski voz koji je baš tih godina prvi put stigao u Srbiju, tačnije u Beograd i Niš

Jagoda u supermarketu / 2003

Uloge: Branka Katic, Danilo Lazovic, Domaci filmovi 2003, Dubravka Mijatovic, Mirjana Karanovic, Nikola Simic i Srdjan Todorovic.

Jagoda u supermarketu je srpski film iz 2003. u režiji Dušana Milića. Kasirka u supermarketu uzdrmana emotivnim problemima, izazove incident zbog kojeg upada naoružani bivši specijalac i zarobljava taoce. Kako noć prolazi, simpatije između kasirke i specijalca rastu, i udruženi pokušavaju da se suprotstave policiji koja opkoljava supermarket sa ciljem da likvidira otmičara.

Kad porastem bicu Kengur / 2004

Uloge: Boris Komnenic, Boris Milivojevic, Gordan Kicic, Marija Karan, Nebojsa Glogovac, Nikola Djuricko, Nikola Vujovic i Sergej Trifunovic.

Film "Kad porastem, biću Kengur" sastoji se iz tri isprepletene priče čija je radnja smeštena na Voždovac. U prvoj priči, voždovački "urođenik" Braca pokušava da "zbari" Iris, manekenku iz centra grada. Iako se trude da ne budu "dva sveta", oni to definitivno jesu. U drugoj priči, Šomi i Duje se klade na pobedu engleskog fudbalskog kluba "Istvič", u kome brani njihov školski drug, a protiv favorizovanog "Mančestera". U trećoj priči, Avaks i Hibrid provode dan u gluvarenju na krovu solitera i očekivanju da se nešto desi. Pobornici su filozofije "najrentabilniji sam kad sedim kod kuće – nema prihoda, ali nema ni rashoda". Onda Avaks ugleda neobičnu pojavu na nebu.

Kao da me nema / 2012

Uloge: Nataša Petrović, Feđa Štukan, Nikolina Kujača, Zvezdana Angelovska, Jelena Jovanova, Irina Apelgren, Sanja Burić, Angela Stojanovska, Jana Mircevska, Blagoj Veselinov, Jasna Diklić, Marija Miličević, Nino Levi, Katina Ivanova i Jana Stojanovska

Kao da me nema' je priča o mladoj ženi u Sarajevu čiji se život ruši kad joj jednog dana u stan ulazi mladi vojnik i kaže da spakira stvari. Nju i druge žene iz sela zatvaraju u skladište u zabačenom dijelu Bosne. Ona brzo uči pravila života u logoru. Prava noćna mora počinje kada je odaberu da 'zabavlja' vojnike. Izgubivši sve što je imala i u stalnoj opasnosti od smrti, ona se bori protiv mržnje koju vidi svuda oko sebe.

Kazi zasto me ostavi / 1993

Uloge: Danica Maksimovic, Danilo Bata Stojković, Dragan Gagi Jovanovic, Ljubisa Samardzic, Milica Mihajlovic, Nikola Pejakovic, Predrag Laković, Rahela Ferari, Slavko Stimac, Stevo Žigon i Žarko Laušević.

Film govori o devedesetim godinama i ratnom vihoru u kome se SFRJ raspadala. Peđa, mladić koji živi u Beogradu, dobija poziv za vojnu vežbu međutim, preko noći se obreo na ratištu kod Vukovara. Nakon potresnih iskustava, vraća se u Beograd, ali kao sasvim drugi čovek. Lutajući besciljno ulicama Beograda, slučajno naleće na Veru, devojku koju je upoznao u Vukovaru pod veoma tragičnim okolnostima. Postaje opsednut njome i ne prestaje da misli na nju i da je svuda sledi, potpuno zaboravljajući kako na svoje prijatelje i porodicu, tako i na svoju devojku koja želi da ga odvede u Pariz, gde bi pokušali da počnu život iz početka, daleko od rata i ekonomske krize. Film se završava tragično — na jednoj improvizhovanoj žurci na jednom beogradskom splavu, dolazi do sukoba između Peđe i Marka, i u tuči, Marko nehotično ispaljuje hitac iz pištolja koji je Peđa doneo sa fronta i ubija ga.

Klopka / 2007

Uloge: Anica Dobra, Bogdan Diklic, Marko Djurovic, Miki Manojlovic, Milorad Mandic Manda, natasa, Nebojsa Glogovac, Vojin Cetkovic i Vuk Kostic.

Klopka je film o čoveku koji je prinuđen da bira između života i smrti sopstvenog deteta. Priča je o moralnoj dilemi glavnog junaka – da li spasti život svoga sina tako što ćeš postati ubica; o čoveku koji menja smrt za život, svoju nesreću za tuđu; o događaju koji njegovoj porodici donosi spas, a nekoj drugoj bol i pustoš; o mogućnosti izbora, koja zapravo i ne postoji. "Klopka" je film ispovest, savremena balkanska verzija "Zločina i kazne". O zločinu koji je spasao život detetu glavnog junaka i iskupljenju koje dolazi iznutra, iz nemogućnosti da se živi sa sopstvenim zločinom.

Konjanik / 2003

Uloge: Nikša Kušelj, Zrinka Cvitešić i Goran Grgić.

Konjanik je hrvatska povijesna drama iz 2003. godine koju je režirao Branko Ivanda prema istoimenom romanu Ivana Aralice. Radnja se vrti oko konjanika iz 18. stoljeća koji stalno mijenja lojalnost na granici Dalmacije i Bosne, tj. tada Mletačke Republike i Osmanskog Carstva. Granica Dalmacije i Bosne i Hercegovine, 18. stoljeće. Nakon što je Osmansko Carstvo izgubilo u ratu s Habsburškom monarhijom i Mletačkom Republikom, sklapa se kompromisni Požarevački mir koji će razgraničiti kršćanski i islamski teritorij na tom području.

Kordon / 2002

Uloge: Bogdan Diklic, Dragan Petrović Pele, Marko Nikolić, Milutin Milosevic, Nenad Jezdic, Nikola Djuricko, Olivera Markovic i Ratko Tankosić.

Tokom 1997, u vreme nаjrepresivnijeg periodа Miloševićevog režimа, četvoromesečni protesti potresаju zemlju. Šestoricа policаjаcа nа dužnosti, izmoreni su neprekidnom аkcijom i potpuno "obezglаvljeni" zbivаnjimа. Svаkodnevno se suočаvаjući s demonstrаntimа doživljаvаju nаjkritičnije veče. Te noći, kаdа su protesti dostigli tаčku ključаnjа, policаjcimа pаdа šаkа snimаtelj Acа, koji ostаje bez okа. Policijski stаrešinа gubi položаj…

Kosac / 2015

Uloge: Ivo Gregurević, Mirjana Karanović, Igor Kovač, Nikola Ristanovski i Zlatko Burić

Tri priče koje se događaju u jednoj noći postupno grade sumornu sliku Ivina života, ali i čitavog kraja, koji je, jednako kao i Ivo svojim davnim zločinom, ostao zaustavljen i zarobljen ratom. Ivo je radnik u slavonskom poljoprivrednom kombinatu naviknut raditi u polju noću - tako mu je draže. Prije mnogo godina bio je osuđen zbog silovanja i otada izbjegava ljude, a i oni njega. Otkako se vratio s robije Ivo je na zlu glasu.

Ko to tamo peva / 1980

Uloge: Aleksandar Bercek, Danilo Bata Stojković, Dragan Nikolic, Neda Arneric, Pavle Vujisić, Slavko Stimac i Taško Načić.

Dotrajalim autobusom firme Krstić i sin, za Beograd kreće grupa putnika. Svako od njih ima neodložne razloge da što pre stigne u prestonicu. Proleće je 1941. Dan uoči nemačkog napada na Jugoslaviju. Autobus kreće iz zabiti. Zbog nepredviđenih okolnosti putovanje će se odužiti, iako je polazna stanica od Beograda udaljena svega stotinak kilometara. Na putu, putnici se svađaju i sukobljavaju zbog rata u Evropi. Nagoveštaj buduće katastrofe se naslućuje. Stari, rastureni autobus sa svojim neobičnim i pomalo otkačenim putnicima komična je slika jedne epohe u raspadanju, kraj jednog sveta koji će nestati u plamenu i ekploziji.

Krugovi / 2013

Uloge: Aleksandar Bercek, Boris Isakovic, Emir Hadzihafizbegovic, Hristina Popovic, Jasna Đuričić, Leon Lucev, Marko Janketić, Nebojsa Glogovac, Nikola Rakocevic i Vuk Kostic.

Tri paralelene priče odvijaju se u Beogradu, Nemačkoj i Trebinju danas, prateći likove koji su kao svedoci događaja iz prošlosti, motivisani da donose odluke koje će im promeniti živote. Nebojša, svedok događaja u kom je stradao njegov najbolji prijatelj, prevazilazi grižu savesti suočavajući se sa ubicom svoga prijatelja, Haris, koji život duguje junaku koji se žrtvovao za njega, dug vraća rizikujući sve i pomažući ugroženoj ženi, dok sin jednog od ubica u susretu sa ocem stradalog heroja otvara put za prevazilaženje tragične prošlosti.

Lajanje na zvezde / 1998

Uloge: Bogdan Diklic, Dragan Gagi Jovanovic, Dragan Micanovic, Nikola Djuricko, Nikola Simic i Velimir Bata Zivojinovic.

Radnja filma "Lajanje na zvezde" odvija se u malom gradu u provinciji 1963. godine. Junaci ove duhovite priče su nastavnici jedne provincijske gimnazije i odeljenje IV-2. Njihove dogodovštine su prepoznatljivi i bliski svakom ko ima predstavu o srednjoškolskom životu a opet su veoma lični.

Leptirica / 1973

Uloge: Mirjana Nikolić, Petar Bozovic, Slobodan Perović i Vasja Stanković.

Leptirica je jugoslovenski film iz 1973. godine, koji predstavlja jedan od prvih i najpoznatijih horor filmova na ovim prostorima. Baziran je na pripoveci Milovana Glišića "Posle devedeset godina", a scenario i režiju je radio Đorđe Kadijević. Radnja filma prati siromašnog seoskog mladića Strahinju, koji je zaljubljen u ćerku imućnog gazde Živana, Radojku. Da bi dokazao Živanu da je dostojan njegove ćerke, on biva primoran da provede noć u vodenici, koju pohodi vampir.

Ljubav / 2005

Uloge: Sergej Trifunovic, Geno Lechner i Peter Gevisser

Jedna apsurdna slučajnost isprepletaće živote jugoslovenskog plaćenog ubice, njegove bivše žene, u koju je očigledno i dalje zaljubljen, i njenog dečka, njujorškog policajca, čiji je otac bio kriminalac. Ujka Vanja (Sergej Trifunović) je bivši pripadnik elitnih jedinica bivše Jugoslovenske armije iz rata u bivšoj Jugoslaviji. Živi u Njujorku i radi ono što jedino ili najbolje zna – plaćeni je ubica.

Lude godine 1 / 1977

Uloge: Dara Čalenić, Dragomir Bojanić Gidra, Ljubisa Samardzic, Rialda Kadrić i Velimir Bata Zivojinovic.

Djačka ljubav Bobe i Marije je pred nerešivim problemom: Marija je u drugom stanju. Kao po pravilu, od roditelja se brižljivo čuva tajna. -Problem- rešavaju sami. Tu je adresa sumnjivog nadri-lekara… Lude godine su bile filmski serijal od devet nastavaka koji je režirao Zoran Čalić, a scenario pisao Jovan Marković. Prvobitno je bilo zamišljeno da to bude priča o mladima koji dolaze u sukob sa zakonom i o njihovim prvim iskustvima sa seksom.

Mali Budo / 2014

Uloge: Hristina Popovic, Petar Bozovic, Petar Strugar, Sergej Trifunovic i Tihomir Stanić.

Drago, hirurg iz Podgorice, tokom operacije pravi grešku i ubija jedinog sina šefa lokalne mafije. Sada je njegov jedinac Budo u opasnosti i Drago odlučuje da ga pošalje u Beograd, pod zaštitu svog prijatelja iz studentskih dana. Za Buda je ovo sjajna prilika da okusi noćni život prestonice. Obilazi kafane i luta kroz vrelu beogradsku noć u potrazi za devojkama i drugim oblicima zabave. Blagosloveno je nesvestan da njegovi zaštitnici nisu ono što bi trebalo da budu.

Maratonci trce pocasni krug / 1982

Uloge: Bata Paskaljevic, Bogdan Diklic, Bora Todorovic, Danilo Bata Stojković, Mija Aleksić, Pavle Vujisić, Seka Sabljić i Zoran Radmilović.

Radnja je smeštena 1935. godine, posle atentata na kralja Aleksandra u Marseju, u maloj srpskoj palanci. Porodica Topalović ima pet generacija muškaraca, koji se bave prodajom pogrebne opreme i grobarskim poslom i svađaju oko nasledstva upravo preminulog Pantelije Topalovića, osnivača porodične pogrebne firme. Najmlađi član, Mirko (Bogdan Diklić) porodice ima namere da ostavi porodični posao i da se bavi nečim "časnijim"; takođe, želeo bi da se venča sa Kristinom (Jelisaveta Seka Sablić), koja ga ne voli.

Mi nismo andjeli 3 / 2006

Uloge: Boris Milivojevic, Goran Jevtic, Mica Trofrtaljka, Milorad Mandic Manda, Nada Macankovic, Nikola Kojo, Nikola Pejakovic, Nikola Vujovic, Seka Aleksic, Srdjan Todorovic, Uros Djuric, Vesna Trivalic, Zlatko Rakonjac i Zoran Cvijanovic.

Borko Pavić Dorijan je sredinom sedamdesetih godina prošlog veka prodao dušu Đavolu kako bi, u socijalističkoj Jugoslaviji, postao rok zvezda i stekao bogatstvo i slavu. Ali, u današnjoj Srbiji, uspeh i slava više ne žive u rokenrolu. To najbolje zna Marko, vođa garažnog benda TV Moroni, nekadašnji Dorijanov obožavalac koji ga se odrekao kada je njegov idol skrenuo u turbo folk. Anđeo i Đavo počinju borbu za Markovu dušu u trentuku kada mladić poželi da njegov bend izda album, da ga zavoli devojka u koju je zaljubljen, da dobije Telekaster gitaru…

Moljac / 1984

Uloge: Danica Maksimovic, Dara Džokić, Dragan Bjelogrlic, Jelica Sretenović, Jovan Janićijević, Ljuba Moljac, Nikola Simic i Seka Sabljić.

Glumac Ljuba Moljac tumači svoj lik na pozornicama širom zemlje,sve dok jednog dana, kada je postao velika estradna zvezda,ne počne i sam da umišlja da se pretvara u moljca.Da bi se izlečio, obraća se lekaru (Nikola Simić),ali ovaj deluje bolesniji od njega samog.

Nebeska udica / 2000

Uloge: Ana Sofrenovic, Dragan Bjelogrlic, Irfan Mensur, Ivan Jeftovic, Katarina Žutić, Nebojsa Glogovac, Neda Arneric, Nikola Djuricko, Nikola Kojo i Nikola Pejakovic.

Film priča o nekim ljudima u Srbiji koji treba da se suoče sa posledicama rata. Većina njih još ne treba da idu u vojsku, ali moraju da žive izmedju ruševina bombi koje padaju skoro svakodnevno. Iako je moto preživljavanje tih dana, oni teže da žive što je moguće normalnije i da prkose ružnoj strani rata – izgleda da svaki od njih ima neku svoju.

Necista krv / 1990

Uloge: Maja Stojanovic, Rade Serbedzija, Meto Jovanovski

Radnja filma se odvija krajem 19. veka, u podneblju koje predstavlja raskršce muslimanske i hrišcanske kulture, gde se preplice naša vekovna balkanska prica - rat i mir izmedu pripadnika raznih religija.

Neka ostane medju nama / 2010

Uloge: Bojan Navojec, Daria Lorenci, Ivana Roscic, Ksenija Marinkovic, Miki Manojlovic, Natasa Dorcic i Nina Ivanisin.

Drama Rajka Grlića s Miki Manojlovićem i Bojanom Navojecom u glavnim ulogama, priča je o dvostrukim životima, hedonizmu, požudi i boli. Uvodi nas u živote članova jedne zagrebačke porodice, njihovih međusobnih nevera i tajni baš kao s ciljem šokiranja našeg konzervativnog društva. Upoznajemo dva sredovečna brata, njihove supruge, ljubavnice i decu koja pouzdano ne znaju ko im je otac. Sve se ovdje izmešalo u dvostrukim životima, paralelnim vezama, u gorkoj i slatkoj priči o neumornom traganju za ljubavlju i srećom, o požudi koja nikada zapravo ne gasne i užasnim posledicama koje možete izazvati ako se, makar i slučajno, nađete u tuđem krevetu.

Neprijatelj / 2011

Uloge: Aleksandar Stojković, Ljubomir Bandovic, Slavko Stimac, Tihomir Stanić i Vuk Kostic.

Godina 1995, 7. dan mira nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma. Inženjerska jedinica deminira granicu između Republike Srpske i Federacije Bosne i Hercegovine. Svaki od vojnika nosi svoj teret ratnih iskustava i trauma, svaki se suočava sa strahovima na sopstveni način. Jedni skloni autodestrukciji, drugi srećni što su živi, treći katatonični posle doživljenih trauma, četvrti okrenuti molitvama, peti šali i smehu tamo gde im mesto i nije, neki snovima o povratku porodici, a neki okrvavljenih ruku i krišom napunjenih džepova pokušavaju se prikriti.

Nicija zemlja / 2001

Uloge: Branko Đurić, Rene Bitorajac, Filip Šovagović i Katrin Cartlidge

Ničija zemlja je ratni film bosanskohercegovačkog redatelja Danisa Tanovića. Radnja se dešava u Bosni i Hercegovini za vrijeme rata. Film prikazuje svu apsurdnost rata u Bosni i svu izlišnost internacionalnih snaga na terenu. Film je bio 2001. godine na 74. dodjeli "Oskara" bosanskohercegovački kandidat u kategoriji za najbolji strani film. Ujedno je i jedini koji je ušao u užu konkurenciju, te ga iste godine i dobio.

Niciji sin / 2008

Uloge: Alen Liverić, Biserka Ipša, Daria Lorenci, Goran Grgić i Mustafa Nadarević.

Ivan (Alen Liverić) je bivši rock-pjevač i ratni vojni invalid koji je u Domovinskom ratu izgubio obje noge. I dok se Ivan suočava s propalim brakom i neizvjesnom budućnošću, njegov je otac Izidor (Mustafa Nadarević) kandidat na parlamentarnim izborima. Kao nekadašnji politički zatvorenik Izidor računa na pobjedu, ali mu kampanju poremeti dolazak srpskog izbjeglice Sime koji ga je u bivšem režimu i uhitio. Ucjenjujući Izidora tajnom iz prošlosti, Simo počne utjecati i na Ivana.

Normalni ljudi / 2001

Uloge: Aleksandar Bercek, Bogdan Diklic, Branimir Popović, Dragan Gagi Jovanovic, Ivan Jeftovic, Ljubinka Klaric, Milena Dravic, Mirjana Mina Lazarević, Nebojsa Glogovac, Nikola Djuricko, Nikola Pejakovic, Slobodan Boda Ninkovic i Tanja Bošković.

Zivoti prijatelja, sve njihove potrebe i ambicije, snovi i ocekivanja su bezvredni. Steva sanker je zaljubljen u glumicu. Duja je zaljubljen u svoj motor. Bane, vlasnik kafica, planira da mu ga ukrade. Nikola, povratnik iz rata, trazi posao. Toma, vozac hitne pomoci, zaljubljen je u Miru. Mira je u vezi sa kriminalcem, koji je zlostavlja. Ponekad, ona misli da je zaljubljena u Tomu.

Noz / 1999

Uloge: Žarko Laušević, Bojana Maljević, Mira Banjac, Aleksandar Berček, Ljiljana Blagojević, Petar Božović, Nikola Kojo.

Događaji počinju u jednom selu kod Gacka gde na pravoslavno Badnje veče 1942. godine u kuću srpske porodice Jugović dolazi grupa muslimana, njihovih komšija i kumova Osmanovića. Tu izvrše stravičan pokolj cele porodice koja se bila okupila da proslavi svoj praznik, ali poštede malog Iliju, tek rođenu bebu.

Obecana zemlja / 1986

Uloge: Velimir Bata Živojinović (Markan Radišić), Mirjana Karanović, Vjenceslav Kapural (Miliša Matić), Vanja Drach, Dara Džokić, Dragan Nikolić, Olivera Marković i Vanja Matujec

Doseljenici iz pasivnih krajeva u plodnu Slavoniju i Baranju suočavaju se s direktivom komunističke vlasti po kojoj bi u procesu kolektivizacije, tj. osnivanjem seljačkih radnih zadruga, ostali bez svojih, tek nedavno dobivenih, zemljišnih posjeda. Direktivu provodi Markan Radišić, a njoj se protive mnogi seljaci, ponajprije Miliša Matić (Vjenceslav Kapural).

Orginal falsifikata / 1991

Uloge: Lazar Ristovski, Dragan Nikolić, Velimir 'Bata' Zivojinovic, Snežana Bogdanović, Žarko Laušević, Dusan Jakisic, Ružica Sokić, Nebojša Bakočević, Neda Arnerić, Goran Naskov, Vesna Trivalić, Ivan Klemenc

Pavle, Stojan i Dragiša, tri ratna druga neposredno nakon završetka rata zauzimaju različite položaje u svom mestu. Pavle, ratni politički komesar, predaje deci u mesnoj školi. Stojan, predratni pekarski kalfa, zahvaljujući Pavlu obavlja posao sekretara sreskog komiteta Partije, a Dragiša radi u UDB-i. Do sukoba između Stojana i Pavla dolazi 1947. godine zbog Lene, Stojanove verenice koja voli Pavla, udaje se za njega i čeka njegovo dete. Upravo tada Pavla odvode na Goli otok na izdržavanje kazne. Njegovu ženu prihvata opet Stojan, ženi se njome i Pavlovom tek rođenom detetu daje svoje prezime. Ali, stihija političkih zbivanja, zamrsila je konce njihovih malih života i oni više ne uspevaju da je zaustave. Postaju njen sastavni deo i njene žrtve.

Orlovi rano lete / 1966

Uloge: Bata Paskaljevic, Ljubisa Samardzic i Miodrag Petrovic Ckalja.

Deca iz sela pod Grmečom počinju da beže iz škole zbog terorakoji zavodi učitelj zvani Paprika, jer mu je nos stalno bio crven od alkohola. Prvi koji beži je Jovanče, koji kasnije postaje harambaša. Za njim, u Prokin Gaj, dolaze Lazar Mačak, majstor za popravljanje svega i svačega,Đoko Potrk, pesnik brzih nogu, i Dugonogi Stric, najviši u družini,dečak sa slamnatim šeširom u koga se zaljubila devojčica Lunja,a koju on uporno ignoriše.

Outsider / 1997

Uloge: Davor Janjić, Sead Mulahasanović, Nina Ivanič, Uros Potočnik, Jure Ivanušič, Zijah Sokolović, Miranda Caharija i Demeter Bitenc.

Outsider je film Andreja Kosaka koji prikazuje težak život pankera u komunističkom režimu početkom 80-tih godina u Sloveniji. Film počinje u periodu obeleženom Titovom smrću, i početkom smrti Jugoslavije. U takvim društvenim okolnostima Sead, sin Bosanca, oficira JNA i majke Slovenke, stiže u Ljubljanu. Prijateljstvo sa Borisom i Metkom čini, na kratko, njegov život lakšim i lepšim. Seadovi problemi nastaju kada pada pod uticaj pank pokreta, ulazi u bend i počinje da se udaljava od obrazaca ponašanja sopstvenog patrijarhalnog okruženja.

Parada / 2011

Uloge: Bojan Navojec, Dejan Acimovic, Goran Jevtic, Goran Navojec, Hristina Popovic, Milos Samolov i Nikola Kojo.

Film govori o grupi gej aktivista, koja, odbijena od policije i nemoćna da organizuje gej paradu u Beogradu, odluči da angažuje kriminalce iz susednih zemalja da ih štite. U Srđanovoj "Paradi", ekipa bivših drugova sa ratišta, sa Nikolom Kojom na čelu, ali i bivših džudista, sprema se na molbu predstavnika gej asocijacije, da obezbeđuje njihov skup. Tu počinje drama i smeh do suza.

Partizanska eskadrila / 1979

Uloge: Bekim Fehmia, Ljubisa Samardzic, Partizanski filmovi i Velimir Bata Zivojinovic.

Partizanska eskadrila je jugoslovenski film iz 1979. godine koji je režirao Hajrudin Krvavac. Nosioci glavnih uloga su Bekim Fehmiu, Velimir Bata Živojinović i Ljubiša Samardžić. U proljeće 1942. godine, je nemačko vazduhoplovstvo imalo potpunu orevlast, ne samo na nebu Jugoslavije, nego i skoro nad celom Evropom. Partizani su u to vreme imali avione koje su kao i ostalo oružje otimali od neprijatelja. Ovo je film o stvaranju partizanske avijacije i njenim prvim borbama.

Pismo glava / 1983

Uloge: Boris Dvornik, Boro Stjepanović, Mira Furlan, Mladen Nelevic, Vladislava Milosavljević, Zijah Sokolovic i Zvonko Lepetić.

Film iz savremenog života urbane sredine. Glavni junak je Baja, mladić iz hercegovačkog sela, koji posle vojske ostaje da živi u Sarajevu. Zapošljava se kao radnik u građevinskoj firmi GRO Put Sarajevo. Prilikom rekonstrukcije jedne ulice upoznaje Cicu i Finku, dvije frizerke iz obližnjeg salona "Mali Pariz" koje su se došle požaliti na veliku buku. Baja se odmah zaljubljuje u Cicu.

Pljacka treceg rajha / 2004

Uloge: Bogdan Diklic, Dragan Nikolic, Isidora Minic, Katarina Radivojevic, Katarina Žutić, Nikola Djuricko, Predrag Ejdus, Tihomir Stanić i Vojin Cetkovic.

U rano proleće 1941. godine, kad je Hitler počeo da osvaja Evropu, u Beograd su se sjatili najbolji obijači i falsifikatori; među njima i Glavonja i Kalauz. Oni su zavili u crno mnoge banke i znani su policiji širom Evrope. Glavonja (Dragan Nikolić) je inteligentan, poliglota i promišljen tip. Vređa ga kada ga zovu lopovom – on je nadahnuti obijač, spreman za velike poduhvate i ima vrlo razvijenu samosvest o svom umeću.

Pokvarenjak / 1994

Uloge: Branislav Lečić i Ana Sofrenović

Izborom iz romana Čarlsa Henria Bukovskog, jednog od najvećih pisaca 20. veka, često nazivanog i "lascivni Dostojevski savremenog doba" reditelj je dočarao život ovog proroka i kritičara sumornog novog poretka koji je postao više od direktnog svedoka kraja veka. To je priča o usamljenom čoveku, umetniku u borbi za pravo izbora koje mu ovo novo vreme osporava te tako kao jedina sloboda ostaje odbijanje čoveka da stvarnost podnosi trezan.

Potera za sreckom / 2005

Uloge: Dragan Bjelogrlic, Dragoljub Ljubicic Micko, Isidora Minic, Katarina Radivojevic, Milena Pavlovic, Nikola Vujovic, Slobodan Boda Ninkovic, Srdjan Miletic i Srdjan Todorovic.

U iznajmljenom stanu u Beogradu živi Srećko koji igra uvek istu Loto kombinaciju u nadi da će jednog dana osvojiti premiju. U njega je zaljubljena Višnja, lokalna prodavačica Loto listića. Jedne večeri Srećko dobija premiju vrednu nekoliko miliona evra. Međutim, spletom nesretnih okolnosti dobitnički listić dospeva u ruke Žileta i Saleta vlasnika lokalnog kafića.

Praznik u Sarajevu / 1991

Uloge: Davor Janjić, Mustafa Nadarević, Olivera Markovic i Slobodan Custic.

Praznik u Sarajevu je dugometražno igrano debitansko djelo raditelja Benjamina Filipovića. Riječ je o filmskoj priči o grupi kirminalaca koji ne kradu u svojoj zemlji, već u inostranstvu – u uličnom žargonu – šanera. Kradu u zapadnoj Evropi, a za praznike dolaze kući. Nakon povratka se transformiraju u normalne ljude. Neko od njih ima porodicu, neko samo roditelje, a neko odbjeglu suprugu. Nakon praznika vraćaju se u inostranstvo, ostavljajući svoj život za neki drugi dolazak, za praznike.

Rane / 1998

Uloge: Branka Katic, Danilo Bata Stojković, Dragan Bjelogrlic, Dušan Pekić, Gorica Popovic, Miki Manojlovic, Milan Marić, Nikola Kojo i Vesna Trivalic.

Detinjstvo glavnih junaka determinisano je sankcijama, blizinom rata i kriminalizacijom citavog društva, koji udruženi stvaraju sasvim nov sistem vrednosti. Kao i mnogi njihovi vršnjaci, Pinki i Švaba vec sa cetrnaest godina ulaze u svet kriminala, prihvatajuci vrednosti Srbije iz tog perioda, ex-komunisticke zajednice u hiper-tranziciji, koja, zbog rata i sankcija, podseca na teatar apsurda. Idoli glavnih junaka su poznati beogradski kriminalci i TV talk-show Puls asfalta koji takvu felu ljudi dovodi u goste i stvara od njih medijske zvezde.

Ranjena zemlja / 1999

Uloge: Danica Maksimovic, Dragan Nikolic, Ivan Bosiljcic, Jasmina Avramović, Marinko Madzgalj, Milica Milša, Natasa Ninkovic, Nenad Jezdic, Sloboda Mićalović i Vojin Cetkovic.

Uzbudljiv zaplet, neizvesna priča, neočekivani obrti i , naravno, srećan završetak, elementi su koji čine da publika bez daha gleda ovo ostvarenje. Glavna junakinja serije, Andjelka, u potrazi za ljubavlju i svojim mestom u društvu, dolazi u sukob sa konzervativnim shvatanjima patrijahalne sredine. U surovom svetu u kome vladaju muškarci, Andjelka će svojom dobrotom i plemenitošću savladati sve prepreke i pronaći svoju sreću.

Ringeraja / 2002

Uloge: Bata Paskaljevic, Dejan Lutkic, Domaci filmovi 2002, Dragan Petrović Pele, Ivan Jeftovic, Ivan Tomic, Milorad Mandic Manda, Natasa Markovic, Nebojša Ljubišić, Vladan Dujević i Zlatija Ocokoljic.

Ringe se vraća pošto je u inostranstvu upoznao Veru, koja ga je motivisala da promeni način života, staro društvo, pa i "profesiju". Međutim, kada upoznaje Verinog oca Pavla, u strahu da bi njegova prošlost mogla da ga uplaši i dovede u pitanje njihovu vezu, Ringe se predstavlja kao asistent na fakultetu dok je za svog odsutnog brata rekao da je taj čuveni Rikanović.

Sedam i po / 2006

Uloge: Andjelika Simic, Boris Komnenic, Boris Milivojevic, Branislav Trifunovic, Branko Vidakovic, Dubravka Jovanovic, Goran Sultanovic, Gordan Kicic, Gordana Djurdjevic Dimic, Kokan Mladenovic, Ljubinka Klaric, Marija Karan, Marko Vasovic, Milan Lane Gutovic, Milos Samolov, Milos Timotijevic, Mira Stupica, Natasa Markovic, Nenad Jezdic, Nikola Djuricko, Nikola Vujovic i Srdjan Miletic.

Sedam priča iz kraja koje povezuje lajt-motiv sedam smrtnih grehova, na komičan način tretiraju svakodnevicu Novobeograđana opsednutih svojim sitnim slabostima i vođenih strastima. Ništa ljudsko im nije strano i ne libe se da prelaze granice moralnog, budući da svaki od njih moral shvata na sebi svojstven način.

Seljacka buna / 1975

Uloge: Srđan/Sergio Mimica, Marina Nemet, Fabijan Šovagović, Velimir Bata Živojinović, Pavle Vuisić, Zdenka Heršak, Franjo Majetić, Đuro Utješinović, Adem Čejvan, Stole Aranđelović, Boris Festini i Ivica Pajer

U zimu 1573. u stubičkom kraju izbija seljačka buna pod vodstvom Matije Gupca i Ilije Gregorića, a protiv strahovlade veleposjednika Franje Tahija. Ustanici se povežu sa slovenskim kmetovima i buna uskoro dobije silan zamah prerastajući u antifeudalni pokret. Njezin sudionik i svjedok tih zbivanja je i mladi Petrek, koji se zbližio s djevojkom Regicom iz putujuće kazališne družine...

Sestre / 2011

Uloge: Ana Maljevic, Ana Mandic, Bojana Maljević, Boris Isakovic, Ivana Vukovic, Ljubomir Bandovic, Milica Mihajlovic i Velimir Bata Zivojinovic.

Film Sestre je domaći film koji govori o problemu trgovine ljudima. Premijerno je prikazan 10. aprila 2011. godine. Film Sestre je baziran na istinitim događajima, imena žrtava u ovom filmu su izmenjena zbog njihove lične sigurnosti. Ova uzbudljiva, i pre svega, potresna priča govori o sudbinama devojaka i žena koje su žrtve trgovine belim robljem. Ovim filmom se utiče na podizanje grupne svesti o ovom problemu.

Sex, piće i krvoproliće / 2004

Uloge: Admir Glamocak, Matko Fabekovic, Bogdan Diklic, Ksenija Marinkovic, Kresimir Mikic, Leon Lucev, Daria Lorenci, Bojan Navojec, Franjo Dijak, Rakan Rushaidat, Leona Paraminski i Kristijan Potocki

Dan je derbija između Dinama i Hajduka. Kroz tri priče- otac, navijač Hajduka i sin, navijač Dinama zajedno idu na utakmicu; dva prijatelja upadaju u nevolje s policijom na putu prema stadionu; četiri navijača Dinama nakon utakmice razrješavaju međusobne dugo skrivane tajne. Vanjski antagonizam između navijačkih skupina prenosi na mikro odnose među likovima pa u prvi plan izbijaju njihovi duboki problemi i neslaganja.

Sile u vazduhu / 1989

Uloge: Petar Božović, Danica Maksimović, Ružica Sokić, Danilo Stojković, Olivera Marković, Petar Kralj, Zijah Sokolović i Dragan Mićanović

Mile je Taxista koji vodi zivot za koji i on sam ponekad nezna kud vodi i cemu vodi.Na jednu stranu ima ljubavnicu sa kojom je 10god. i koju laze da ce je ozeniti a na drugoj strani ima zenu i odraslog sina.Medjutim kada njegova zena shvati neke stvari citat:"Doslo mi iz guzice u glavu" stvari krenu drugim tokom...

Sinovci / 2006

Uloge: Petar Kralj, Miodrag Krivokapić, Ljiljana Blagojević, Vuk Kostić, Kalina Kovačević

Svet mrtvih, avantura svesti i preispitivanje savesti na putu do sudilišta kroz dijaloge oca, brata i sina vodi folklornu priču o poreklu, korenima, nasleđu, nerođenim i rođenim, desetkovanim, neprekidnim i nepotrebnim bojevima i ratovima. Svet živih, koji su izbegli mogile i zborišta, a koji će ubrzo pronaći put ka njima, svesno ili podsvesno žudeći za tim, strahuje od toga da će im neko prebaciti da su se dugo zadržali među živima.

Sivi kamion crvene boje / 2004

Uloge: Bogdan Diklic, Boris Milivojevic, Branko Djuric, Dragan Bjelogrlic, Milorad Mandic Manda i Srdjan Todorovic.

Ovo je priča o jednom običnom momku koji upoznaje malo neobičniju devojku u veoma neobično i ludo ratno vreme; priča o poslednjem danu mira 1991. godine u bivšoj Jugoslaviji; priča u kojoj ljubav čini čuda i u kojoj boje ne znače ništa. U njoj dva sasvim različita lika nalaze načina da prebrode sve međusobne razlike, da pređu te kilometre koji razdvajaju njihove rodne gradove, drugare iz detinjstva, poglede na život i na sreću. Da apsurd bude veći, ova priča dešava se u trenutku potpunog raspada zemlje koju su činili veoma slični narodi – iz nedovoljno jasnih razloga, kako se to i u samom filmu vidi.

Sjaj u ocima / 2003

Uloge: Boris Komnenic, Branko Cvejić, Gorica Popovic, Ivana Bolanča, Jelena Djokic, Milena Dravic, Senad Alihodžić i Srđan Karanović.

Srbin Labud je mladi student koji je usled sukoba u regionu zajedno sa ostalim izbeglicama bio prisiljen da napusti Krajinu. Rastao se sa devojkom Vidom kojoj želi ući u trag ali u međuvremenu u njegov život ulazi druga. Reč je o Romani, devojci "s druge strane" koju su neprilike takođe naterale na napuštanje rodnog mesta.

Sjecas li se Dolly Bell / 1981

Uloge: Boro Stjepanović, Emir Kusturica, Ljiljana Blagojevic, Mira Banjac, Pavle Vujisić, Slavko Stimac i Slobodan Aligrudić.

Ovaj film se često uzima kao početak nove bosanske škole filma, koja je predstavljala fantastičnu simbiozu italijanskog nadrealizma Federika Felinija i visokoprofesionalnih iskustava praške akademije za film i televiziju, a koja je završila filmovima Kuduz i Praznik u Sarajevu početkom devedesetih godina prošlog veka. Ostala je upamćena rečenica iz filma: "Svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujem".

Slatko od snova / 1994

Uloge: Dragana Mirkovic, Rambo Amadeus i Branka Katic

Film koji je uveliko nerazumljiv za nasu populaciju i koji je sluzio za promociju Dragane Mirkovic. Paradoksalno, reklamirajuci folk pevacicu, ovaj film ustvari reklamira pop na engleskom i rok en rol scenu. Cuven je po sceni gde Dragana dzuska sa Dzoganijem, gde Rambo Amadeus kaze: "Svaka ejakulacija, nova informacija", gde portir kaze Dragani "Sikter, bre!", gde Dragana kaze "Shit!" i moglo bi se reci da ovaj film prikazuje kakva bi bila scena 90-ih da Srbijom nije zavladao kic i turbo folk.

Snijeg / 2008

Uloge: Zana Marjanovic, Emina Mahmutagić i Mirna Zdralovic

Bosna,1977. Četiri žene , dvije bake , četiri djevojčice, djed i dječak žive u ratom razrušenom selu Slavno. Od stotinjak stanovnika ovog sela,oni su jedini preživjeli. Razapeti izmedju svog života i smrti svojih najbližih, Slavni su se našli u svijetu izmedju neba i zemlje, svijetu u kojem je prisutno i ono što naizgled nije tu. Sa prvim snijegom selo biva potpuno izolirano, a životi stanovnika u opasnosti. Dva poslovna čovjeka nenadano dolaze u selo zahtjevajući od stanovnika da ga napuste nudeći im novac zauzvrat. Seljani se suočavaju s dilemom: prihvatiti ponudu koja bi im mogla spasiti živote ali uništiti duše...

Sokol ga nije volio / 1988

Uloge: Fabijan Šovagović, Filip Šovagović, Ivo Gregurević, Kruno Šarić, Nada Subotić, Suzana Nikolić, Mato Ergović i Ivo Fici

U ratnome vihoru kad je cijela zemlja jedna velika fronta na kojoj postoje različite vojske i ljudi su prisiljeni odjenuti uniforme, seljak Šime, kroz čije dvorište prolaze različite vojske koje mu otimaju najdragocjeniju zemlju i sina, pokušava ostati "neutralan". On izjednačava sve te uniforme i ideologije, pokušava prevariti i jedne i druge, ali ne shvaća da ne može ostati izvan tog vrtloga. Na kraju spozna svoju grešku.

Stado / 2016

Uloge: Nikola Kojo, Vesna Trivalić, Zoran Cvijanović, Nataša Ninković, Nikola Djuricko, Srdjan Timarov, Goran Šušljik, Branislav Trifunović, Lako Nikolic, Nikola Vujovic, Goran Radaković, Petar Strugar

Glavni junaci komedije STADO su Kolja i Cveja, dvojica entuzijasta koji će pokušati pronaći financijska sredstva kako bi snimili pilot epizodu za svoju novu televizijsku seriju. Naravno, kao što to obično biva na filmu (ali i u stvarnom životu) njihov put do mogućeg uspjeha nikako neće biti posut ružama, pa će tako Kolja i Cveja biti prisiljeni napraviti puno neželjenih kompromisa kako bi ostvarili svoju ideju. Njih dvojica će se, u želji da naprave veliko umjetničko djelo, suočiti s ogromnim preprekama te u jednom trenutku biti prisiljeni i sklopiti pakt s „vragom“, a sve kako bi ostvarili osobni i financijski uspjeh... Satirična komedija STADO okupila je impresivnu glumačku ekipu koju uz Nikolu Koju predvode Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, Goran Šušljik, Vojin Ćetković, Marko Gvero, Bane Trifunović, Srđan Timarov, Hristina Popović, Goran Radaković, Dragan Petrović Pele, Miran Banjac, Petar Strugar i mnogi drugi.

Strsljen / 1998

Uloge: Branislav Popović, Dragan Gagi Jovanovic, Ljubisa Samardzic, Mirjana Jokovic i Sergej Trifunovic.

Mlаdа beogrаđаnkа Adrijаnа, zаljubljuje se u jednog elegаntnog i privlаčnog strаncа. Zаjedno putuju po Evropi i onа uživа u luksuzu o kаkvom je rаnije moglа sаmo dа sаnjа. Međutim, Adrijаnа ubrzo shvаtа dа se mlаdić bаvi mutnim poslovimа i stаlno menjа mesto borаvkа. U procepu između аlbаnske mаfije i policije, on pokušаvа dа spаse njihovu ljubаv i svoj život.

Stvar srca / 2005

Uloge: Danijela Mihajlović, Goran Radaković, Ljuba Tadic, Milica Zarić, Nada Macankovic, Vladan Živković i Vuk Kostic.

Jovana i Aleksa su mladi ljudi, sudbinski povezani još od detinjstva. Primorani da se isele s prostora u kome su njihovi preci živeli vekovima, pokušavaju da pronađu i obezbede svoje mesto za život u novoj sredini. Suočeni su s dugotrajnom samoćom, iskušenjima i razdvojenošću, jer Aleksa radi u inostranstvu da bi otplatili stan, a sada se sudaraju i sa za njih nerešivim problemom – prevarom!

Sveto mesto / 1990

Uloge: Aleksandar Bercek, Branka Pujic, Danilo Lazovic, Dragan Gagi Jovanovic, Maja Sabljic, Mira Banjac i Rados Bajic.

Priča o čudnoj ljubavi između mladog bogoslova i lepe kćerke moćnog feudalca. Posle devojčine tajanstvene smrti, bogoslov je pozvan da prema njenoj želji, u seoskoj crkvi tri noći čita molitve kraj njenog odra. Strašne priče o pokojnici, o njenoj grešnoj vezi sa ocem i njenim orgijama, ne mogu da ugase ljubav mladog bogoslova. Namučena grešnom vezom sa ocem, ispunjena mržnjom, ona mrtva ne prestaje da se sveti muškom rodu. Njena žrtva postaće i nedužni, zaljubljeni bogoslov.

Šejtanov ratnik / 2006

Uloge: Bane Vidaković, Branislav Lecic, Dragan Nikolic, Irfan Mensur, Marko Mrđenović, Marko Nikolić, Miloš Tanasković, Nikola Rakocevic, Petar Bozovic, Radovan Vuјović, Staša Koprivica, Svetlana Bojkovic, Vladimir Tešović i Vujadin Milošević.

Film govori o grupi srednjoškolaca, koјi upadaјu u niz komičnih i strašnih situaciјa. Cane (Radovan Vuјović), Tića (Staša Koprivica) i Mirko (Miloš Tanasković) su srednjoškolci, koјi pokušavaјu da zaustave iskonsko zlo. Njihov školski drug, iskompleksirani Stanislav (Vladimir Tešović), dokopao se mistične knjige i oslobodio monstruoznog Šeјtana.

Šisanje / 2010

Uloge: Bojana Novakovic, Dragan Micanovic, Natasa Tapuskovic, Nikola Kojo, Nikola Rakocevic, Predrag Ejdus i Viktor Savic.

"Šišanje" je priča o odrastanju, ljubavi i odanosti i pogrešnim izborima glavnog junaka – Novice (Nikola Rakočević). On je mladi matematički genije koji misli da će sve svoje dečačke snove, poštovanje i ljubav ostvariti ukoliko se pridruži jednoj od navijačkih grupa. Vođen harizmom navijačkog vođe Relje (Viktor Savić) i zaljubljenošću u svoju komšinicu Minu (Bojana Novaković), Novica postaje vođa navijačke i skinhed grupe. Film govori o tome koliko je malo pogrešnih koraka potrebno mladom čoveku da uništi svoj život i živote svojih najbližih, kao i to na koji način sistem zloupotrebljava zaslepljenost mladih ljudi pogrešnom ideologijom.

Tajna Nikole Tesle / 1980

Uloge: Petar Božović, Orson Welles, Strother Martin, Dennis Patrick, Oja Kodar, Boris Buzančić, Ana Karić, Charles Millot, Dennis Patrick i Edo Peročević

Film o životu Nikole Tesle, velikog svjetskog znastvenika koji je kao mlad i talentirani znastvenik otišao u Ameriku i tamo se prvo angažirao u kompaniji slavnoga Edisona da bi kasnije dobio finacijera za neovisne projekte. Tesla je znastvenik čije su izume mnogi znastvenici kasnije prisvojili, ali i čiji najveći doprinosi čovječanstvu ostaju tajna do dan danas...

Tajni zivot grada / 1995

Uloge: Goran Čavajda – Čavke

Tajni život grada" je film Ivana Markova u kojem Goran Čavajda Čavke, pokojni bubnjar Električnog orgazma postavlja neverovatno preciznu analizu jednog društva. Čavke preminuo je na dalekoj Tasmaniji, dve godine nakon snimanja filma, početkom 1997. godine u trideset i petoj godini života. Iako je film videlo malo ljudi te je ostao je nepopularan široj publici, najpoznatija pesma iz njega je pesma Partibrejkersa - "Hoću da znam". Iako je film snimljen pre više od deceniju i po, gledalac se može zapitati: Da li se išta promenilo?

Takva su pravila / 2015

Uloge: Emir Hadžihafizbegović, Goran Bogdan i Mira Banjac

Ivo je pedesetogodišnji vozač autobusa. Njegova žena Maja je domaćica zbog toga što ima problema s visokim tlakom. Tomica je njihov sin maturant. Oni žive u Zagrebu u velikom stanu prepoznatljive socijalističke zgrade i zadovoljni su sa svojim mirnim, običnim i po ničemu posebnim životom. Ivo je blag i tih čovjek koji je oduvijek poštivao zakon. I iako živi vrlo prosječnim i mirnim životom, oduvijek je imao jako snažne principe vjerujući da ni jedan čovjek nema pravo ozlijediti ili nauditi drugom i da bi se svaki zločin trebao valjano naplatiti.

Travelator / 2014

Uloge: Boris Isakovic, Branka Šelić, Goran Šušljik, Nikola Rakocevic i Stribor Kusturica.

Slovenac, tinejdžer zagriženi igrač pucačine u prvom licu, radi kao ubica za kriminalne grupe i od toga se izdržava. Kao ratni izbeglica, rođen u Sloveniji, u retkoj je poziciji da poseduje pasoš kojem nije potrebna američka viza. Zbog toga dobija najnoviji zadatak da otputuje u Las Vegas i tamo ukloni zaštićenog svedoka kojeg država čuva na sigurnom za predstojeće suđenje.

Trideset konja / 1988

Uloge: Boris Dvornik, Sven Lasta, Milena Dravic, Josip Genda, Milan Strljic, Aljosa Vuckovic, Drago Mestrovic, Zoja Odak, Vesna Orel, Djuro Utjesanovic, Vasja Kovacici Zeljko Mavrovic

Stolar Bare Cukvić (Boris Dvornik) sa suprugom (Zoja Odak), otac četvero djece, shvati da je došlo "vrime velike promine" i da mu život 1946. godine pruža veliku šansu da se iskaže pred mještanima. Ogorčen nacionalizacijom, "klasni neprijatelj" Vicenco (Sven Lasta) sa suprugom (Milena Dravić) odbija pokazati kako se upravlja motorom mlina. Ambiciozni stolar Bare ulazi u karijerističku avanturu "velike promine" i preuzima mlin, iako nema pojma o radu motora. Novi socijalni status "gospodara 30 konja" može ga, međutim, odvesti do visoke političke pozicije predsjednika Mjesnog odbora...

Tri policajca / 2015

Uloge: Gordan Kičić, Nenad Jezdić, Nebojša Ilić, Dubravka Mijatović i Seka Sablić

Sve počinje kada Papi i drugari previde pljačku banke, pa po kazni bivaju premešteni u policijsku stanicu u kojoj je šef Papijev tast Mikota. Papi je neko ko se zadesio u policiji. Neko ko po nazorima i suštinskom životnom opredeljenju nije inspektor, niti je sposoban da ikakav slučaj ispita. Da zlo bude veće, ima dva ortaka koji su sve to, samo još gore. Predimenzionirano su nesposobni i nepodobni za taj posao. Ostavila ga je žena, pa je depresivan, a povremeno agresivan i sklon naglim reakcijama. Kroz celu priču putuje sa prtljagom ličnih problema...

Ubistvo sa predumisljajem / 1995

Uloge: Ana Sofrenovic, Branka Katic, Danilo Bata Stojković, Dragan Micanovic, Ljubisa Samardzic, Nada Blam, Nebojsa Glogovac, Predrag Ejdus, Rade Markovic, Sergej Trifunovic i Svetozar Cvetkovic.

Film prati dve ljubavne priče u ratnim vremenima Jelene Panić – Bulike (Branka Katić) i njene babe Jelene Ljubosavljević (Ana Sofrenović) odvojene periodom od 50 godina mira. Bulika, radeći na knjizi o svojoj baki prema dnevniku koji joj je od nje ostao, otkriva zamršene ljubavne odnose između njene bake, predratne gospođe i uobražene lepotice Jelene i mladog partizanskog oficira iz provincije, Krsmana (Sergej Trifunović), ali i sina njenog očuha, Jovana (Dragan Mićanović).

U ime oca i sina / 1999

Uloge: Danilo 'Bata' Stojkovic, Branimir Popovic i Sonja Jaukovic

U ime oca i sina film je rezisera i scenariste Bozidara Nikolica. Film nemilosrdno ogoljuje tradicionalni crnogorski mentalitet, u kontekstu "godina raspleta" i zanosa s kojim su Crnogorci krenuli u osvetu za Boj na Kosovu, rat protiv Amerike i Vatikana, za obranu "srpskog Dubrovnika" i opjevanog crnogorskog čojstva i junastva. Cinjenicu da je film, koji se otvoreno ruga i tadašnjoj ulozi aktualne crnogorske vlasti, financirala Vlada Crne Gore treba uzeti kao vrlo ozbiljan dokaz demokratske zrelosti vlasti koja je spremna pogledati u lice vlastitim zabludama i odgovornost

Underground / 1995

Uloge: Bora Todorovic, Danilo Bata Stojković, Davor Dujmovic, Domaci filmovi 1995, Emir Kusturica, Lazar Ristovski, Miki Manojlovic, Mirjana Jokovic, Mirjana Karanovic, Slavko Stimac i Srdjan Todorovic.

Priča o porodicama koje se skrivaju u podzemnim odajama za vreme nacističke okupacije Beograda. Uz pomoć pustolovnog profitera oni proizvode oružje za pokret otpora. Ovaj posao je nastavljen i posle rata jer im njihov "dobročinitelj" pušta fiktivne izveštaje o nemačkim pobedama kako bi održao podzemnu proizvodnju i dalje se bogatio. On uspeva da ubedi i svog najboljeg prijatelja da ostane u podzemlju kako bi mogao da samo za sebe zadrži devojku koju obojica vole.

Ustanicka ulica / 2012

Uloge: Gordan Kicic, Jelena Djokic, Miodrag Miki Krstović, Petar Bozovic, Predrag Ejdus, Rade Serbedzija i Uliks Fehmiju.

Zamenik tužioca za ratne zločine, Dušan (Gordan Kičić), živi sa ocem, uglednim profesorom prava u penziji, i ženom Irenom. Svaki dan je nalik prethodnom… Slučaj koji će mu dodeliti glavni tužilac (Rade Šerbedžija) izmeniće dnevnu rutinu i, ironično, u isto vreme mu doneti veliki gubitak i nesreću, ali i sigurnost i ličnu potvrdu vrednosti…

Viljuska se drzi u lijevu ruku / 1993

Rezija: Goran Bulajić

Žanr: Komedija

Uloge: Drago Malović, Miodrag Krivokapić, Branka Sekulović, Čedo Vukanović, Branislav Vuković, Vojislav Krivokapić, Olivera Vuković i Momčilo Picuric

Priprema za docek uvazenog gosta,obucavanje ukucana i zvanica kako da se ponasaju i kako da koriste escajg. Humor na crnogorski nacin.

Vir / 2012

Uloge: Dragan Nikolic, Emir Kusturica, Mirjana Karanovic, Nebojša Đorđević, Nenad Okanović i Srđan Pantelić.

Ovo je film o prvoj polovini 90-tih godina iz ugla mladih, o njihovim naporima da pronađu sebe, dok ih okolnosti vuku na dno. Film čine tri priče, svaka prati različitog junaka tokom 48 sati kada u njihovim životima dolazi do velikog preokreta. Koreni mržnje prati vođu grupe skinheda, Bogdana. Njegov bes i agresija, koje mu je nesebično u kosti uterao otac konstantnim batinama i bespotrebnim kažnjavanjem, izaziva u njemu erupciju mržnje prema sebi i celom svetu, vodi ga na dno..

Vreme cuda / 1989

Uloge: Danilo Bata Stojković, Dragan Maksimović, Dusan Janicijevic, Ljuba Tadic, Miki Manojlovic, Mirjana Jokovic, Mirjana Karanovic, Neda Arneric, Radmila Savicevic, Slobodan Boda Ninkovic, Stojan Arandjelovic i Svetozar Cvetkovic.

Selo Vitanija (po uzoru na selo koje se prema Bibliji nalazi nadomak Jerusalima gde je vaskrsao četvorodnevni Lazar), septembar 1945, Drugi svjetski rat je tek završen. Nova revolucionarna vlast započinje borbu protiv narodnih običaja i vjerovanja te pokreće proces "istjerivanja Boga". Seoska škola je izgorila u požaru, a vlasti provaljuju u seosku crkvu i istjeruju popa. Jedan revolucionar se penje na crkvu i na krst kači zastavu KPJ. Ostali revolucionari kreče freske na zidovima. Međutim, nakon svakog pokušaja krečenja zidova, freske se čudom vraćaju. Komunisti ovaj čin doživljavaju kao kontrarevolucionarni akt. Ubrzo učitelj umire a u selu se pojavljuje stranac.

Vucari gornje i donje palace / 1978

Uloge: Boris Dvornik, Stojan Aranđelović, Boro Begović, Dragomir Čumić, Ivica Vidović, Dragomir Felba, Milan Štrljić, Dragomir Bojanić Gidra, Marija Kon i Radmila Plećaš.

Autor opisuje poratnu situaciju u selima Dalmatinske Zagore, i folklorno-etnološke običaje meštana koji zimi daruju lovce na vukove. Seljak Micur ubio je vuka, međutim, meštani iz susednog sela ubili su vuka sa kojim, takođe, žele da isprose što više hrane i novca. Dolazi do sukoba dve konkurentske grupe i do peripetija koje ni predstavnici seoskih vlasti ne mogu da razreše.

Zajedno / 2011

Uloge: Aleksandar Sreckovic, Branislav Popović, Katarina Žutić, Milica Zarić i Miodrag Miki Krstović.

Ostvarenje "Zajedno", reditelja Mladena Matičevića govori o Urošu, cenjenom, nagrađivanom beogradskom književniku, nekadašnjem profesoru, koji sa ženom Marijom i sinom Nikolom živi u kući na Neimaru. Već neko vreme je u kreativnoj krizi uzrokovanoj, između ostalog, i aferom koju je imao sa svojom studentkinjom pre nekoliko godina. Marija to nikada nije sasvim prebolela. Ona je nezadovoljna njihovim brakom i zaglavljena u vanbračnoj vezi s Markom, uspešnim biznismenom. Jedne noći kada Uroš, Marijinom nesmotrenošću, otkrije dokaz preljube, brak konačno puca. Ona odlučuje da ode s Markom i da povede Nikolu sa sobom. Ali Uroš ima druge planove.

Zduhač, znači avantura / 2011

Uloge: Jelisaveta Orašanin, Katarina Ilić, Marko Zivic, Miloš Tanasković, Mirka Vasiljević, Nikola Kojo, Srdjan Todorovic, Vujadin Milošević i Zlatan Vidović.

Glavni junaci su srednjoškolci koji provode nezaboravan raspust pun avantura, na putu ka velikom rok festivalu. Producent (Marko Živić) i reditelj (Nikola Kojo) snimaju reklame u ekstremnim situacijama sa Marijom (Jelisaveta Orašanin ) i Sindi (Katarina Ilić). A "Zduhač" (Nikola Pejaković), postaje saputnik junaka filma Uroša (Vujadin Milošević) i Nenada (Zlatan Vidović) "osveženih" sokom od kleke. Zamena identiteta, sa novom rep zvezdom G Spot Tornadom (Srđan Todorović) dovodi do novog urnebesnog zapleta.

Zena sa slomljenim nosem / 2010

Uloge: Anica Dobra, Branka Katic, Jasna Zalica, Ljubomir Bandovic, Nada Sargin, Nebojsa Glogovac, Nikola Rakocevic, Vojin Cetkovic i Vuk Kostic.

Mlada žena sa slomljenim nosem izadje iz taksija u saobraćajnoj gužvi na mostu, i baci se u reku. U taksiju ostaje beba. To izazove naizgled nemoguće ljubavi kod troje očevidaca, koje će na različite načine spasiti njihove živote. Taksista mizantrop, ostavljen sa bebom, počinje da se bori za život Žene sa slomljenim nosem; mlada profesorka suočena sa zaljubljenošću tinejdžera uspeva da prevaziđe životnu traumu, a neobična apotekarka napušta verenika otkrivajući da je brat njene prve ljubavi, možda onaj pravi.

Zona Zamfirova / 2002

Uloge: Vojin Ćetković, Katarina Radivojević, Dragan Nikolić, Milena Dravić, Nikola Djuričko i Radmila Živković

Zona Zamfirova je srpski igrani film iz 2002. godine temeljen na romanu Stevana Sremca. Radnja predstavlja ljubavnu priču između pripadnika različitih društvenih slojeva, Maneta (Vojin Ćetković) i bogataške ćerke Zone (Katarina Radivojević), smeštenu u ambijent Niša s kraja 19. veka. Film je stekao ogromnu popularnost i niz pohvala od strane kritike.

Zverinjak / 2012

Uloge: Branka Šelić, Ivan Đorđević, Miodrag Miki Krstović, Nada Sargin, Nikola Ristanovski i Tanasije Uzunović.

Priča o dve porodice koje su devedesetih godina prošlog veka živele na obali Drine takođe svedoči i o moralnom i istorijskom raspadu jedne zemlje. Drama Zverinjak koja prati priču iz devedesetih godina prošlog veka u jednom srpskom selu blizu obale Drine, nastala je po scenariju Dušana Spasojevića. Kroz sudbinu dve porodice u sredini sa specifičnim pravilima i međuljudskim odnosima svedoči o moralnom i istorijskom raspadu jedne zemlje.

Zvezde ljubavi / 2005

Uloge: Bogdan Diklic, Dejan Jajčanin, Dragan Nikolic, Ivan Bekjarev, Jelena Djokic, Maja Mandzuka, Milan Kalinić, Rade Ćosić, Saša Joksimović, Slobodan Custic i Vojin Cetkovic.

Svet mrtvih, avantura svesti i preispitivanje savesti na putu do sudilišta kroz dijaloge oca, brata i sina vodi folklornu priču o poreklu, korenima, nasleđu, nerođenim i rođenim, desetkovanim, neprekidnim i nepotrebnim bojevima i ratovima. Svet živih, koji su izbegli mogile i zborišta, a koji će ubrzo pronaći put ka njima, svesno ili podsvesno žudeći za tim, strahuje od toga da će im neko prebaciti da su se dugo zadržali među živima.

Žigosana / 2015

Uloge: Amra Latifić, Andrijana Đorđević, Biljana Mišić, Bojan Žirović, Nena Lekić, Jelena Šušnjar i Bojana Denić

Slavica se kreće društvenom marginom, uvek na ivici legalnog. Pokušava da promeni način života i preživi od onoga što zaradi, ali to je za nju nemoguć poduhvat. Nemajući drugi način da opstane odluči se za krađu i odmmah biva surovo kažnjena. Slavica pokušava da zavara trag i preuzima identitet Marije, uspešne naučnice koja priprema doktorat iz psihoanalize. Prava Marija saznaje za ovu zamenu i počinje da se interesuje za Slavicin način života. Njih dve zamenjuju identitete i otkrivaju svetove koji će ih definitivno promeniti.

Živi i mrtvi / 2007

Uloge: Filip Šovagović, Marinko Prga, Robert Roklicer, Slaven Knezović i Velibor Topić.

Negde u Bosni 1993. grupa vojnika HVO-a dobija zadatak da drži jedan od najvažnijih položaja prema jedinicama VRS, u brdima kod lovačke barake. Međutim, iste večeri po dolasku na položaj, njima iza leđa izbija hrvatsko-bošnjački sukob čime ostaju odsečeni od svojih saboraca. Tada moraju da se povlače preko srpskih i bošnjačkih položaja da se dokopaju spasa – Crnih voda. Pri povlačenju nailaze na kolibu u kojoj su vojnici Armije BiH, te ih napadaju i ubijaju.

Žurka / 2004

Uloge: Goran Šušljik, Jelena Ćuruvija, Jovana Stipic, Nada Sargin, Nenad Jezdic, Sonja Savic i Vladimir Tintor.

Film o mladim ljudima zatečenim u situaciji neobjavljenog rata koji se u leto 1991. godine polako zahuktavao, isto, kao i potraga za topovskim mesom po gradovima i selima Srbije. Najveći deo filma odvija se u kući na fruškoj gori u okolini Novog Sada. Kuća je zapravo velika nedovršena vikendica u kojoj Vera Pejin proslavlja svoj 24-ti rođendan. Za prisutne mladiće rođendanska zabava daleko od grada je, između ostalog, dobrodošlo sklonište od sve češćih talasa mobilizacije.

Rastusa LogoKliknite na sliku lijevo i napravite sebi ikonicu za komentare.

HTML Comment Box is loading comments...
  • Obojene Boje
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Radio Rastusa
  • Stolarija Dakic
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design
  • Petar Electric

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme

Radio Rastuša

Muzika muzika i samo muzika! Sami birate koju vrstu muzike, pjevača ili grupu želite da slušate.